Mikko Ilonen joutui mentalistin käsittelyyn Vierumäellä

Suomen suurin yritysgolfin tapahtuma, Golfpisteen Audi Businessaamu -kiertueen Lucky Winners hosted by Mandatum Life, pelattiin torstaina Vierumäellä. Tapahtuma kokosi yhteen ennätykselliset 214 yrityspäättäjää, jotka taistelivat viimeisistä paikoista kiertueen finaalimatkalle Bonmont Golf Resort & Spahan Espanjan Costa Bravaan.

Pääpalkintoja oli luvassa kaksi, yksi Vierumäen kummaltakin kentältä. Classic-kentän puolella voitosta käytiin huima taistelu, jossa voittaja ratkesi lopulta tasoituksen perusteella ja erittäin niukalla marginaalilla.

Tasoituksellisena better ballina pelatussa kisassa tulokseen 66 (-6) päätyi lopulta kolme joukkuetta: Mapos Oy sekä kaksi paria Lucky Winnersin nimisponsorilta, Mandatum Life Tampere 1 ja Mandatum Life Turku. Pienin yhteenlaskettu tasoitus 21,3 löytyi Maposin parilta Mika Heikkilä–Mikko Nikkola. Mandatum Life Tampereen kaksikon Antti Hietalan ja Marko Laaksosen tappioksi koitui vain 0,2 lyöntiä suurempi tasoitus.

Cooke-kentän puolella tulostaso oli kärjessä Classicia kovempi. Päivän kovimman tuloksen 62 (-10) iski taululle Kuudes Helsinki, joka oli kuitenkin jo varmistanut aiemmin finaalipaikkansa. Matkalippu Bonmontiin ojennettiin siksi kakkoseksi sijoittuneelle ja niin ikään kovan kierroksen 63 (-9) pelanneelle FIM:n kaksikolle Pasi Poikkeus–Antti Kiviluoto.

Antti Kiviluoto (toinen vasemmalta), Pasi Poikkeus ja Mikko Nikkola lunastivat viimeiset matkat Audi Businessaamu -kiertueen Bonmontissa pelattavaan finaaliin. Kuvasta puuttuu Nikkolan parina pelannut Mika Heikkilä, jota kuvassa tuuraa Mikko Ilonen. Kuva Tomi Natri.

Katso kaikki Lucky Winnersin tulokset seuraavista linkeistä:
Tulokset – Classic Course
Tulokset – Cooke Course

Päivän kuvagalleria

Lucky Winnersin lukuisten erikoiskilpailujen uutuus oli Mandatum Lifen ja Tukikummit-säätiön yhteinen hyväntekeväisyysrasti, jossa yrityksille tarjoutui tilaisuus auttaa taloudellisen tilanteen vuoksi syrjäytymisvaarassa olevia nuoria. Lahjoitukset kerättiin kekseliäällä tavalla, Cooken kymmenennellä ja Classicin neljännellä reiällä pelatulla draivipituuskisalla.

Yritykset saivat asettaa oman panoksensa jokaiselle draivaamalleen metrille, ja yrityksen hyväntekeväisyyspottiin huomioitiin joukkueen molempien pelaajien draivit. Jokainen metri siis merkitsi, ja kahdelta kentältä kertyi lopulta komea potti: 9 260 euroa.

”Kahdentoista vuoden aikana säätiön avulla on kerätty jo kuusi miljoonaa euroa, jolla on saatu autettua noin 8000 lasta Suomessa yli kolmessa ja puolessa tuhannessa perheessä”, Tukikummit-säätiön asiamies Petri Määttä kertoi.

Lucky Winners huipentui tuttuun tapaan illalliseen ja palkintojakogaalaan, jonka tähtivieraina nähtiin kaksi yllätysesiintyjää: Suomen kaikkien aikojen menestynein ammattilaispelaaja Mikko Ilonen ja mentalisti Jose Ahonen.

”Jos etsisin pelaajaa oman yritykseni golftalliin, katsoisin ensin pelaajan silmiin.”

Ahonen hämmästytti illallisyleisöä muun muassa liikuttelemalla yleisön ja avustajien sormia ja käsiä ja ottamalla selville, minkä sanan mentalisti käsittelyyn joutunut Mikko Ilonen oli valinnut vapaasti valitsemansa kirjan sivuilta. Mikko Ilosen ilme oli näkemisen arvoinen, kun Ahonen paljasti taululle kirjoittamansa ja Iloisen valitseman sanan ”kuulantyöntäjä”.

Pitkän ja menestyksekkään kilpauransa maaliskuussa lopettanut Ilonen kertoi yrityspäättäjille ajatuksiaan yritysmaailman ja huippugolfin kiinteästä suhteesta ja pelaajan ja yrityksen välisestä kumppanuudesta.

Ilonen on rakentanut oman tukiverkostonsa pitkäaikaisten kumppanuuksien varaan, ja muun muassa Kone ja Audi ovat tehneet yhteistyötä Ilosen kanssa vuosikausia.

”Itselläni on ollut hyvä manageritoimisto, mutta olen aina kokenut tärkeänä sen, että minulla on myös henkilökohtainen suhde yhteistyökumppaneihin. Ettei välissä ole koko ajan toimistoa tai manageria”, Ilonen kertoi.

Myös Audi maahantuonnin markkinointipäällikkö Pekka Martikainen korosti henkilökohtaisen suhteen merkitystä yhteistyössä urheilijan kanssa.

Audi Maahantuonnin markkinointipäällikko Pekka Martikainen draivasi komeat 200 euroa hyväntekeväisyyteen.

”Mikon kanssa on ollut siksi helppo tehdä yhteistyötä. Olemme aina yhdessä miettineet, mikä olisi se mieluisa tapa toimia. Mikon kanssa yhteistyö on toiminut poikkeuksellisen hyvin. Menestys on tietysti tärkeä osa yhteistyötä, mutta koskaan ei ollut kyse siitä, miten yksittäinen kisa tai jopa yksittäinen kausi menee. Vaikka joskus Mikolle tuli vaikeampiakin aikoja, koskaan emme alkaneet epäillä yhteistyötämme. Tärkeämpää meille oli se, että meillä molemmilla on yhteinen ymmärrys siitä, mitä ollaan tekemässä”, Martikainen kertoi.

Ilosen mielestä yritysmaailma voisi ottaa golfista enemmänkin irti, muutenkin kuin huippu-urheilun kautta.

”Yritykset eivät täysin hyödynnä golfin tarjoamia mahdollisuuksia. Olisi hyvä, jos meillä olisi muutama kaveri, joilla olisi kikkapussissa vähän enemmänkin tavaraa ja jotka pystyisivät auttamaan siinä yrityksiä”, Ilonen kertoi.

Ammattilaisuransa alkumetreillä oleville ja yhteistyökumppaneita etsiville pelaajille Ilonen antoi kullanarvoiset vinkit.

”Jos etsisin pelaajaa oman yritykseni golftalliin, katsoisin ensin pelaajan silmiin. Tuleeko hän paikalle anteeksipyytelevästi vai itsevarmasti? Millainen on ensivaikutelma ja miten hän käyttäytyy ihmisten kanssa yleisesti. Kannattaa arvostaa ympäristöään, eikä yrittää olla jotain, mitä ei luonnostaan ole.”

Kategoriassa Arkisto