Edelliset voittajat

Audi Businessaamu -mestarit 2022: Keski-Suomen Ilmastointihuolto Oy

Kausi 2022 toi tullessaan Audi Businessaamu -konseptin laajenemisen Jyväskylään, ja kiertueelle osallistuikin enemmän joukkueita, kuin koskaan aiemmin. Kauden 2022 finaali järjestettiin Portugalissa upealla Troia Golfin kentällä. Troia Golfin uniikki luonto ja haastava kenttä asettivat Audi Businessaamu -finalistit todelliseen testiin, josta parhaiten selviytyi kauden 2022 mestariksi kruunatut Keski-Suomen Ilmastointihuolto Oy:n Ari Kinnunen ja Niko Pitkänen.

2022 Mestarit: Keski-Suomen Ilmastointihuolto Oy, Ari Kinnunen ja Niko Pitkänen

Audi Businessaamu -mestarit 2021: Modern W Oy

Kauden 2021 Audi Businessaamu -finaali järjestettiin poikkeusolojen vuoksi kotimaassa. Race to Åland -nimeä kantanut finaalimatka siis suuntautui Ahvenanmaalle, ja tarkemmin Ålands Golfklubbille. Kesällä 2020 mittavan kasvojenkohotuksen saanut Slottsbanan-kenttä keräsi ylitsevuotavan positiivisia kommentteja koko finaaliseurueelta, kun sillä reissun aikana ratkottiin vuoden 2021 parasta Audi Businessaamu -joukkuetta. Voittoon itsensä pelasi tamperelainen Modern W Oy, pelaajinaan Tero Lahtinen ja Timo Koskela.

2021 Mestarit: Modern W Oy, Tero Lahtinen ja Timo Koskela

Audi Businessaamu -mestarit 2020: Scandinaval Finland Oy

Audi Businessaamu -kauden 2020 finaali järjestettiin Penati Golfissa Slovakiassa. Koronapandemian vuoksi syksylle 2021 siirtynyt finaali pelattiin kahden kierroksen mittaisena best ball -kilpailuna, jonka voittoon itsensä pelasivat Scandinaval Finland Oy:n Risto Virtanen ja Jani Suomalainen.

Audi Businessaamu -mestarit 2020: Scandival Finland Oy, Jani Suomalainen ja Risto Virtanen

 

Audi Businessaamu -mestarit 2019: Mandatum Life

Audi Businessaamun finaali järjestettiin 2019 PGA Catalunyassa, joka on yksi Espanjan tunnetuimmista ja laadukkaimmista golfresorteista. Stadium ja Tour-kentät antoivat liukkaine viheriöineen finaalille upeat puitteet ja pistivät finalistien taidot todelliseen testiin.

Mandatum Life voittoon

Finaalissa pelattiin PGA Catalunyan molemmat kentät kaksipäiväisenä best ball -kilpailuna, jonka jälkeen Mandatum Life Helsinki ja Telia x Reaktor olivat tasatilanteessa -6. Sääntöjen mukaan voittaja ratkaistaan matemaattisesti, joten businessaamukauden 2019 mestari on Mandatum Life Helsinki kierrostuloksilla jälkimmäisen kierroksen ollessa -4, Telia x Reaktorin pelatessa tuloksen par.  Voittajajoukkueen on muodostanut koko kauden ajan Lasse Alvesalo ja Henrik Honkalehto.

Tuloslista kokonaisuudessaan:

1.    Mandatum Life Helsinki                         -6 (-2,-4)
2.    Telia x Reaktor                                         -6 (-6, E)
3.    Golf Mentors                                           -2 (+2, -4)
4.    One4all Finland                                       -2 (E, -2)
5.    FIM                                                             -2 (E, -2)
6.    Mapos                                                        -1 (E, -1)
7.    SKR                                                              +1 (-1, +2)
8.    SS-Team                                                      +3 (E, +3)
9.    Kuudes                                                        +4 (-2, +6)
10.  Evli                                                               +5 (+5, E)
11.  Arvo-Putki Oy                                            +9 (+7, +2)

Mandatum Lifen voittajajoukkue Lasse Alvessalo ja Henrik Honkalehto

Audi Businessaamu -mestarit 2018: Festo

PGA Catalunya Stadium reikä 11

Audi Businessaamun juhlavuosi keräsi kaikkien aikojen ennätysmäärän joukkueita. Mukaan ilmoittautui 156 joukkuetta. Kiertueella tehtiin historiaa, kun Businessaamu rantautui ensimmäistä kertaa Suomen rajojen ulkopuolelle Viroon. Kiertuepelaajilta saatujen palautteiden perusteella Businessaamu jatkui edelleen erittäin arvostettuna, laadukkaana ja kiinnostavana konseptina. Myöskin Niitväljän isännöimät Viron lohkot saivat erittäin positiivisen vastaanoton.

Finaali järjestettiin PGA Catalunyassa, joka on yksi Espanjan tunnetuimmista ja laadukkaimmista golf resorteista. Hiljattain järjestetyssä ”World Golf Awards” –äänestyksessä PGA Catalunyan Stadium Course valittiin Espanjan parhaaksi kentäksi. Resortin toinen kenttä Tour Course on niin ikään hieno ja pelaajien keskuudessa erittäin pidetty. ”Ladut” olivat siis finaalin arvoiset. Finaalia edeltänyt sateinen viikko oli pehmittänyt kenttää, mutta pelaajien iloksi itse finaalitapahtuma saatiin pelata optimissa pelisäässä.

Voittajajoukkue Festossa pelasivat Heikki Ruotanen ja Max Aarnio

Audi Businessaamun mestari on Festo. Kauden aikana useamman pelaajan voimin varmistetussa finaalitapahtumassa joukkueparin muodostivat joukkueen kapteeni Heikki Ruotanen pelikaverinaan Max Aarnio. Finaali pelattiin kaksipäiväisenä HCP –lyöntipelinä. Erittäin vahvasti jo avauspäivänä pelannut Festo-pari jatkoa vakuuttavaa menoa myös toisena kisapäivänä. Lopulta voittomarginaali oli selkeä 7 lyöntiä toiseksi sijoittuneeseen Reaktoriin, jonka parin muodostivat Marcus Mattila ja Ville Lagerblom. Kolmanneksi sijoittui Compile parina Tommi KyläKaila ja Mika Perttilä.

”Finaalissa onnistuimme hyvin molempina päivinä. Ensimmäisen päivän kolme viimeistä reikää antoivat hyvän asetelman toiselle päivälle”, mainitsi kapteeni Heikki Ruotanen voittopuheessaan. ”Kauden aikana peluutimme useita eri pelaajia yksittäisissä tapahtumissa. Businessaamu tarjoaa hyvän mahdollisuuden kutsua useita yritysasiakkaidemme edustajia näihin laadukkaisiin ja jännittäviin tapahtumiin”, Heikki jatkoi.

Tulokset kokonaisuudessaan täällä

Golfia ja kulinaristisia nautintoja – Katalonian monipuolinen tarjonta

Espanjan koilliskulmassa sijaitseva Katalonian alue pääkaupunkinaan Barcelona tarjoaa erittäin monipuolisen ja houkuttelevan golfkohteen. Kataloniassa on yhteensä 40 golfkenttää eli valinnanvaraa löytyy paljon. Costa Bravan alueella sijaitseva PGA Catalunyaan tulee matkaa Barcelonasta n. 100 km. Costa Bravan alueella on PGA:n lisäksi 7 muuta golfkenttää.

PGA Catalunya Stadium reikä 13

Alue on hyvinkin tunnettu golfin lisäksi laadukkaasta gastronomiasta. Katalonian maakunnassa on mm. maailmankuuluja Michelin –tähden ravintoloita 54 kappaletta. PGA Catalunyasta lyhyen taksimatkan päässä sijaitsevassa Gironan kaupungista löytyy mm. 13 Michelin –tähteä. Gironassa on myöskin maailman parhaaksikin ravintolaksi valittu Roca-veljesten omistama El Celler de can Roca. Monipuolisen ja laadukkaan gastronomiatarjonnan mahdollistaa myöskin alueen lukuisat kuuluisat viinitilat.

Katalonian alueen runsas tarjonta sekä golfiin että muihin nautintoihin yhdistettynä Barcelonan säännölliseen lentotarjontaan mahdollistaa niin pidemmät kuin lyhyemmätkin, Short Break-tyyppiset golflomat alueelle. Vahva suositus!

Lisätietoja alueen tarjonnasta saat Katalonian turistitoimiston edustajalta Markku Luigi Nordilta markku@vianord.fi

Matka-asioissa ota yhteyttä Businessaamun vastuulliseen matkanjärjestäjään Ongolfiin!

Lämmin kiitos kuluneesta kaudesta kaikille Audi Businessaamussa mukana olleille kumppaneille ja pelaajille! Kauden 2019 ilmoittautuminen alkaa heti vuoden vaihteen jälkeen.

Golfpiste

 

Audi Center Businessaamu -mestarit 2017: IT4B 

Audi Center Businessaamun 2017 mestari on IT4B Hämeenlinnasta. Voittajajoukkueessa pelasivat Marko Helen ja Mika Savolainen. Finaali järjestettiin Peraladassa, Espanjassa.

Finaali pelattiin kaksipäiväisenä best ball -kilpailuna. Kenttä oli useimmille finalisteille uusi tuttavuus, joten urheilullisin perustein ensimmäisen finaalikierroksen painoarvoa oli madallettu. Toisena kilpailupäivänä lyöntipelinä pelattu kierros oli pääosassa, kun mestaruus lopullisesti ratkaistiin.

Vuoden 2017 mestarijoukkue IT4B tulee Hämeenlinnan lohkoista. Joukkueen ovat muodostaneet koko kauden sama pari Marko Helen ja Mika Savolainen. Voittomarginaaliksi muodostui lopulta 4 lyöntiä (netto). Kakkossijan pokkasivat Karl Salmelin ja Riku Aaltonen Audi Center Helsingin joukkueessa. Kolmanneksi sijoittui Pickala Golfin leidit Sanna Haavisto ja Marika Soravuo.

”Kilpailu oli alusta asti jännittävä ja tasainen. Koko ajan oli hyvä fiilis siitä, että ollaan pelissä mukana. Savolainenkin uteli minulta harva se väylä, että ollaanko vielä mukana ja näköjään oltiin loppuun asti.” Marko Helen totesi voittopuheessaan.

Kilpailun toinen päivä pelattiin käänteisessä järjestyksessä ja ns. kärkiparissa oli IT4B:n kanssa Pickala Golf.

”Sannan ja Marikan kanssa alkoi positiivinen psyykkaus jo edellisenä iltana illallisella. Kilpailukierros Pickalan leidien kanssa oli tosi hauskaa ja sopivan rentoa vaikkakin voittoa tottakai molemmat tosissaan tavoittelivat. Ja koko finaalireissun tunnelma ja ryhmä oli samanhenkistä, rentoa ja hauskaa yhdessäoloa kilvoittelua unohtamatta,” Marko jatkaa.

Kauden mestarit: IT4B pelaajinaan Mika Savolainen & Marko Helén

Edellä mainittujen lisäksi finaaliin osallistui seuraavat joukkueet; Faryks, Hakkapeliitat (Nokian Renkaat), Reaktor, CobraPuma, PostNord Turku, Premiumcars ja Kauppahuone.

Golfpiste kumppaneineen kiittää kaikkia osallistujia kuluneesta kaudesta!

 

Audi Center Businessaamu -mestarit 2016: One4all

One4allin voittajajoukkue Henry Hietavala (vas.) ja Antti-Pekka Vartiainen Suunnon palkintokelloineen

Audi Center Businessaamun pitkä ja menestyksellinen kausi saatiin päätökseen finaalitapahtumassa Peraladassa, Espanjassa. Vuoden 2016 Businessaamun mestaruuden voitti One4all. Voittajajoukkueessa pelasivat Henry Hietavala ja Antti-Pekka Vartiainen. Onnittelut Henkka & AP!
Finaalissa pelasi 11 joukkuetta, joista 9 oli lunastanut paikkansa ns. kaavion kautta ja 2 joukkuetta Vierumäen Lucky Winners-tapahtumasta. Mainittakoon se tässä kohtaan, että kaikki finaalijoukkueet olivat ensimmäistä kertaa Peraladassa mukana eli mikään vuoden 2015 finaalijoukkueista ei onnistunut uusimaan paikkaansa kauden päätöstapahtumaan. Finaali pelattiin kaksipäiväisenä ja pelimuotona tuttuun tapaan best ball 3/4 tasoituksin.

Audi Center Businessaamu -mestarit 2015: Evli

Vuoden 2015 Audi Center Businessaamu-mestarit Mika Rantanen (vas.) ja Esa Kiiveri.

Finaali pelattiin kahden kierroksen kilpailuna. Ennakko-odotusten mukaisesti kilpailusta muodostui todella tasainen. Kilpailun kaksi parasta joukkuetta päätyivät lopulta samaan nettolyöntitulokseen ja voittajaksi selvisi matemaattisella säännöllä (kilpailun viimeiset 18 reikää) Evlin joukkue.

Tampereen alkueristä jatkoon pelanneiden Mika Rantasen ja Esa Kiiverin menestyksen salaisuutena finaalissakin oli best ball -henkisesti molempien parien onnistuminen sopivasti ristiin.

Toiseksi niukimmalla mahdollisella erolla sijoittui HABA Group Tampereelta pelaajinaanHarri Salomaa ja Mikko Helminen. Pronssi suuntasi Vierumälle Jan Ruohon ja Ville Hautalan saattelemana.

”Tämä pelimuoto (best ball) vaatii aina jomman kumman pelaajan onnistumista. Meille tuli Esan kanssa koko kauden onnistumisia vuorotellen. Siitä syystä selvittiin upeaan finaalitapahtumaan ja täällä vielä lisäbonuksena voitto”, kertoi Mika Rantanen kiitellen samalla Esan panosta joukkueen menestyksen eteen.

Audi Center Businessaamu -mestarit 2014: Abacus

Abacus on vuoden 2014 Businessaamumestari. Joukkueessa pelasivat Tero Lahtinen (vas.) ja Pasi Järvinen.

PGA Catalunya isännöi kolmannen kerran Businessaamun finaalitapahtumaa. Finaaliin oli selvittänyt tiensä yhteensä 11 joukkuetta. Kaiken kaikkiaan kuluvan vuoden peleissä oli mukana 140 joukkuetta ja yli 500 eri pelaajaa.

Finaalissa pelattiin edellisen vuoden tapaan kahden kierroksen karsinnat, joiden perusteella kaksi parasta joukkuetta pääsivät kolmannen päivän reikäpelifinaaliin. Finaalissa vastakkain olivat Abacus ja PCS-Engineering Oulusta. Ensimmäisen etuysin tapahtumat olivat varsin tasaiset, mutta jälkimmäisen ysin alkuun Abacus laittoi ns. isompaa pykälää silmään ja varmisti lopulta voittonsa reiällä 15.

Finaaliin selvinneet joukkueet: Abacus, PCS-Engineering, Optimesys, Team TEHOSport, Audi Center Helsinki, Linna Golf, LVI-Neloset, Platinum Card Team, Tallink, Asuntoturva ja Beautynix.

Audi Center Businessaamu -mestarit 2013: Nordea

Nordean voitokkaassa joukkueessa pelasivat Henri Nummisalo ja Mikko Koskimies

Businessaamun mestaruus 2013 ratkottiin edellisen vuoden tapaan PGA Catalunyassa Espanjassa. Kahden kierroksen yhteistuloksen jälkeen kaksi parasta joukkuetta ratkoivat mestaruuden jännittävässä reikäpelifinaalissa. Finaaliissa Nordean vastustajana oli Team TEHOSport (Olvi). Henrin ja Mikon esitys finaalissa oli kokonaisvaltaisesti hyvä ja tasainen. Nordean joukkue oli koko kierroksen ajan niskan päällä ja pelin lopullinen ratkaisu nähtiin 16. reiällä. Onnea Nordealle!

Finaaliin selvinneet joukkueet olivat:

Mapos, Salaatix, Nordea, Sto, Samsung, IT-Voimala, Audi Center HKI, Pohjantähti, Team TEHOSport ja  Kukkola-Inlook

Audi Center Businessaamu -mestarit 2012: Asuntoturva

Asuntoturvan joukkue palkintoineen: Jaakko Sinnemaa (vas.) ja Jarkko Lehtonen. Kuvassa oikealla palkinnot jakanut Audi Center Espoon Olli Meriläinen.

Vuoden 2012 Businessaamun mestaruudesta pelattiin PGA Catalunyassa Espanjassa. Kahden kierroksen yhteistuloksen -7 pelannut Asuntoturvan joukkue voitti lopulta mestaruuden neljällä lyönnillä ennen Linna Golfin joukkuetta. Erityisen voitosta tekee se, että Asuntoturvan joukkue oli jo kertaalleen ns. pudonnut Estonian Golf & Country Clubin välierissä, mutta otti hienon voiton Lucky Loser tapahtumassa Vierumäellä ja selvitti näin itsensä finaaliin.

Finaaliin selvinneet joukkueet olivat:

Asuntoturva, Audi Center Espoo, Linna Golf, Sininen Meteoriitti, DMP Diesel, Oulu Golf, AC-Mainos, Laitila Coating, River Golf ja Ruukki

Audi Center Businessaamu -mestarit 2011: Assure

Assuren tiimi: vasemmalta Samuli Rantala; Ari Hirvonen ja JP Aalto

Vuoden 2011 Businessaamun mestariksi leivottiin Kyproksen lämmössä erittäin jännittävien vaiheiden jälkeen Assure.

Assure kukisti finaalissa Audi Center Airportin luvuin 1/0 Samuli Rantalan birdien voimin. Molemmat välierät menivät jatkoreiälle, jossa tappion kärsivät Scandinaval ja Astala. Katso video finaalista tästä!

Finaaliin selvinneet joukkueet olivat:
– Assure
– Audi Center Airport
– Astala
– Scandinaval

Audi Center Businessaamu -mestarit 2010: Key Touch

Kuvassa vasemmalta Maro Kazepi (Kyproksen valtion matkailutoimisto), Tapio Mäkinen, Martti Muona (Audi Center) sekä Jarmo Kivelä.

Audi Center Businessaamun voittajajoukkue 2010 on Key Touch. Joukkueen nimi tulee yrityksen, Cassidian Systemsin asiakaslehdestä. Finaalissa joukkueessa pelasivat Tapio Mäkinen ja Jarmo Kivelä. Aiemmissa otteluissa joukkuetta edusti myös muutama asiakas sekä Martti Espo Cassidianista. Key Touch selvitti tiensä finaaliin voittamalla välierässä Audi Center Espoon erittäin tiukkojen vaiheiden jälkeen luvuin 1/0. Vastaan finaalissa tuli Alexander Corporate Finance, joka kaatoi välierässä Asuntoturvan luvuin 2/1.

Finaali oli alkuun tasainen, takaysin aluksi Key Touch repäisi kolmen reiän johtoaseman, joka säilyi, kunnes viidennellätoista Key Touch naulasi voiton voittamalla reiän. Lopullinen tulos oli 4/3.

Finaaliin selvinneet joukkueet olivat:
– Cassidian Oy / Key Touch
– Alexander Corporate Finance Oy
– Audi Center Espoo
– Asuntoturva

Audi Center Businessaamu -mestarit 2009: Trexet

Kuvassa vasemmalta: Jukka Pulkkinen ja Tuomo Julmala (Otavamedia), Pasi Inoranta ja Seppo Hujanen (Trexet), Ira Kinnunen ja Satu Pitkämäki (Completo) sekä Erik Malmström ja Kim Grenner (Diswest)

Historian ensimmäinen Audi Center Businessaamu -kilpailun voittaja on Trexet Oy. Trexet kukisti finaalissa Aphrodite Hillsissä Kyproksella äärimmäisen tiukkojen vaiheiden jälkeen Diswest Oy:n luvuin 2/1. Voittaneessa joukkueessa pelasivat Pasi Inoranta ja Seppo Hujanen.

Finaaliin selvinneet joukkueet olivat:
– Trexet Oy
– Completo Oy
– Diswest Oy
– Otavamedia Oy / verkkomyynti