Audi Center Businessaamun voitto ratkottiin Peraladassa

Kaudelle 2017 Suomen suosituimmassa yritysgolfliigassa oli mukana 128 joukkuetta. Ensi vuonna kiertue pelataan kymmenennettä kertaa.

Audi Center Businessaamun 2017 mestari on IT4B Hämeenlinnasta. Voittajajoukkueessa pelasivat Marko Helen ja Mika Savolainen. Finaali järjestettiin Peraladassa, Espanjassa.

Kuluneelle kaudelle tähän Suomen suosituimpaan yritysgolfliigaan ilmoittautui 128 joukkuetta. Pääkaupunkiseudun lisäksi alkulohkoja pelattiin Turussa, Hämeenlinnassa ja Tampereella.

Alkulohkopelit saatettiin loppuun ennen kesälomia ja elokuussa jatkettiin pudotuspelien merkeissä. Varsinaisen lohkokaavion perusteella Niitväljä Golfissa pelattuihin välieräpeleihin pääsi mukaan 16 joukkuetta.

Jännittävien reikäpelien jälkeen välierien voittajat (8 joukkuetta) saivat kutsun Peraladan finaalitapahtumaan. Kun Vierumäellä järjestetystä, jo perinteisestä Lucky Winners-tapahtumasta, tiensä Peraladaan selvittivät vielä molempien kenttien voittajajoukkueet, oli finaalisssa yhteensä 10 paria tavoittelemassa Businessaamun mestaruutta.

Peraladan uusittu 5 tähden hotelli täyttää vaativammankin golfarin tarpeet

Finaali pelattiin kaksipäiväisenä best ball -kilpailuna. Kenttä oli useimmille finalisteille uusi tuttavuus, joten urheilullisin perustein ensimmäisen finaalikierroksen painoarvoa oli madallettu. Toisena kilpailupäivänä lyöntipelinä pelattu kierros oli pääosassa, kun mestaruus lopullisesti ratkaistiin.

Vuoden 2017 mestarijoukkue IT4B tulee Hämeenlinnan lohkoista. Joukkueen ovat muodostaneet koko kauden sama pari Marko Helen ja Mika Savolainen. Voittomarginaaliksi muodostui lopulta 4 lyöntiä (netto). Kakkossijan pokkasivat Karl Salmelin ja Riku Aaltonen Audi Center Helsingin joukkueessa. Kolmanneksi sijoittui Pickala Golfin leidit Sanna Haavisto ja Marika Soravuo.

”Kilpailu oli alusta asti jännittävä ja tasainen. Koko ajan oli hyvä fiilis siitä, että ollaan pelissä mukana. Savolainenkin uteli minulta harva se väylä, että ollaanko vielä mukana ja näköjään oltiin loppuun asti.” Marko Helen totesi voittopuheessaan.

Kilpailun toinen päivä pelattiin käänteisessä järjestyksessä ja ns. kärkiparissa oli IT4B:n kanssa Pickala Golf.

”Sannan ja Marikan kanssa alkoi positiivinen psyykkaus jo edellisenä iltana illallisella. Kilpailukierros Pickalan leidien kanssa oli tosi hauskaa ja sopivan rentoa vaikkakin voittoa tottakai molemmat tosissaan tavoittelivat. Ja koko finaalireissun tunnelma ja ryhmä oli samanhenkistä, rentoa ja hauskaa yhdessäoloa kilvoittelua unohtamatta,” Marko jatkaa.

Kauden mestarit: IT4B pelaajinaan Mika Savolainen & Marko Helén

Edellä mainittujen lisäksi finaaliin osallistui seuraavat joukkueet; Faryks, Hakkapeliitat (Nokian Renkaat), Reaktor, CobraPuma, PostNord Turku, Premiumcars ja Kauppahuone.

Peralada isännöi nyt kolmatta kertaa Businessaaamun finaalitapahtumaa. Kenttä sijaitsee lähellä Ranskan rajaa, 160 kilometrin päässä Barcelonasta. Peralada on erittäin kompakti, visuaalisesti kaunis ja toimiva golfresort.

Alueen laadukkaat viinit ja korkeatasoinen gastronomia pitivät huolen siitä, että finalisteille tarjoutui golfin lisäksi kulinaristisia nautintoja. Finaalin palkintojenjako ja gaalaillallinen järjestettiin kylän kuuluisimmalla maamerkillä, Casinolla. Kun höysteeksi lisätään luotettavat ja laadukkaat järjestelyt, oli Peralada taas kerran arvoisensa huipennus kaudelle.